Zbuten masat për hyrjen e qytetarëve të Kosovës në Mali të Zi

16:07 04/09/20203min80
Mal i Zi

Trupi Kombëtar i Koordinimit për Sëmundjet Infektive (NCT) vendosi sonte, me sugjerim të Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), për të zbutur kushtet rreth hyrjes në Mal të Zi të banorëve të vendeve të rajonit dhe qytetarëve malazez, të cilët për një kohë të shkurtër udhëtojnë në një nga vendet fqinje, duke përfshirë edhe Kosovën.

Siç u njoftua, si më parë, është e mundur të hyni në Malin e Zi pa kushte shtesë për banorët e vendeve nga “lista e gjelbër”, ndërsa banorët e vendeve nga “lista e verdhë” mund të hyjnë në Malin e Zi me një test serologjik pozitiv – antitrupat IgG. , i cili lëshohet nga një laborator i regjistruar dhe i cili nuk është më i vjetër se 30 ditë.

“Banorët e të gjitha vendeve nga” lista e verdhë “gjithashtu mund të hyjnë në Malin e Zi me një rezultat negativ të testit serologjik për antitrupat IgM ose me një rezultat negativ të testit PCR për coronavirusin e ri (SARS-CoV-2), të cilat janë lëshuar nga një laborator i regjistruar dhe nuk janë më të vjetër se 72 orë. Kushti është që personi të mos qëndrojë në një nga vendet nga “lista e kuqe” në periudhën prej 15 ditësh para hyrjes në Malin e Zi, pra në një nga vendet nga të cilat nuk lejohet hyrja në Malin e Zi “, njoftoi Qeveria e Malit të Zi, transmeton Telegrafi.

 

Gjithashtu është bërë e ditur se hyrja e shtetasve malazezë dhe të huajve që qëndrojnë përgjithmonë ose përkohësisht në vendin tonë nga vendet e rajonit është lehtësuar në rast se ata kanë qëndruar në ato vende deri në 48 orë.

“Pas kthimit të tyre në Mal të Zi, këtyre personave u është caktuar një masë e mbikëqyrjes shëndetësore e cila nënkupton lëvizjen e lirë, por monitorim i përditshëm i simptomave dhe raportim te mjeku kompetent deri në skadimin e Vendimit të lëshuar nga Inspektimi Sanitar pas kthimit”, shkruan në vendimin e qeverisë malazeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Rreth Nesh

Pusullashqiptare.al vjen si një iniciativë gazetarësh të rinj që parim themelor kanë informimin e publikut në mënyrë të paanshme. Ne do të jemi gjithmonë të pavarur, të vërtetë, në krah të interesit publik.


Kontakto