Syzet e famshme të Mahatma Gandit shiten me një vlerë përtej çdo parashikimi

08:59 24/08/20201min116
gandi

Një palë syze që dikur i përkisnin ikonës së pavarësisë së Indisë Mahatma Gandi janë vendosur për shitje në shtëpinë e aksioneve në Bristol dhe çmimi i shitjes shkatërroi vlerësimin origjinal prej rreth 15.000 funte.

Mësohet se, syzet e veshura me ar të heroit të pavarësisë së Indisë u shitën në Britani për 260.000 funte.

“Ne i gjetëm ato vetëm katër javë më parë në kutinë tonë të letrave, të lëna atje nga një zotëri, xhaxhait të të cilit syzet ia kishte dhënë vetë Gandi,” shkroi East Bristol Auctions në Instagram.

Gandi ia fali syzet xhaxhait të shitësit ndërsa ishte duke punuar për ‘British Petroleum’ në Afrikën Jugore gjatë viteve 1920 ose ‘30.

Andrew Stowe nga ‘East Bristol Auctions’, ka bërë të ditur për ‘Sky News’ në fillim të këtij muaji, se shitësi i kishte thënë se nëse syzet ‘nuk janë të mira, thjesht hidhini ato larg!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *