2. Në një moment të caktuar keni humbur shijen ose nuhatjen

Humbja e nuhatjes dhe shijes ka qenë një shenjë dalluese e madhe e COVID-19. Ndonëse kjo simptomë nuk ndodh për të gjithë, Dr. Adalja thekson se tani është e lidhur fort me koronavirusin.

3. Keni patur një rënië flokësh të pashpjegueshme

Kjo nuk është studiuar gjerësisht në kontekstin e COVID-19, por shumë njerëz që janë rikuperuar nga virusi, po raportojnë si simptomë edhe humbjen e flokëve. Sidoqoftë, nuk ka gjasa që ju të përjetoni vetëm dhe vetëm rënie flokësh nëse jeni/keni qenë me COVID. Zakonisht, kjo shoqërohet me disa prej simptomave të lartpërmendura.

4. Ndonjëherë jeni ndjerë si “pa frymë” apo sikur po ju merrej fryma papritmas

Hulumtimi i botuar në revistën JAMA ka zbuluar se njerëzit me COVID-19 mund të kenë disa pasoja të virusit, përfshirë shkurtim të frymëmarrjes. Kjo ka të ngjarë të ndodhë për shkak të inflamacionit të qëndrueshëm në mushkëri dhe është një nga simptomat më tipike të virusit.

5. Keni patur kollë që dukej sikur s’do largohej

Një kollë e zgjatur është një tjetër simptomë, që njerëzit që morën pjesë në studimin JAMA raportuan. Kollitja është zakonisht e thatë, thotë Dr. Adalja dhe është gjithashtu, një nga simptomat më të njohura: Të dhënat nga CDC zbuluan se 43% e njerëzve që kishin Covid-19 kishin ende kollë 14 deri në 21 ditë pasi kishin marrë një test pozitiv për virusin.

6. Jeni ndjerë vërtet, vërtet të lodhur

Sipas studimit JAMA, 53% e pacientëve thanë se po luftonin me lodhjen rreth 60 ditë pasi kishin shfaqur për herë të parë shenja të virusit.

“Kjo mund të jetë mënyra se si sistemi imunitar i një personi reagon ndaj virusit, ose thjesht mund të jetë mënyra se si virusi funksionon në trup”, shprehet Dr. Adalja.

Mbani në mend se lodhja është një çështje vërtet e zakonshme dhe mund të jetë një shenjë e problemeve të ndryshme shëndetësore (duke përfshirë, natyrisht, mungesën e gjumit). Ashtu si rënia e flokëve, njerëzit që përjetojnë lodhje për shkak të COVID-19 do ta kenë atë të shoqëruar edhe me simptoma të tjera të virusit, thotë Dr. Adalja.

7. Keni patur simptoma të pazakonta, që dukej sikur do zgjasin përgjithmonë

Ekspertët theksojnë se COVID-19 është ende një virus i ri, kështu që mjekët dhe shkencëtarët po mësojnë më shumë për të gjatë gjithë kohës.

Sigurisht, ka shumë ndërlikime të tjera që ekspertët mund të mos i dinë akoma. Nëse jeni ndjerë keq dhe simptomat tuaja janë të vazhdueshme, Dr. Schaffner thotë se është një ide e mirë të kontrolloheni nga mjeku juaj, pavarësisht nëse mendoni se simptomat kanë lidhje me COVID-19 ose jo.

Burimi: Marie Claire, Anabel