Shpëtoi jetën e një djali/ Adoleshenti italian do të bëhet shenjtori më i ri i Kishës Katolike

18:09 12/10/20201min83
shenjtori-696x375

Një adoleshent italian, që e përdorte internetin për të shpërndarë besimin e tij, është në rrugën e duhur për t’u bërë shenjtori mijëvjeçar i parë i Kishës Katolike.

Carlo Acutis, i cili vdiq nga leuçemia në vitin 2006, vetëm 15 vjeç, tashmë është quajtur “shenjt mbrojtës i internetit”.

Të shtunën, ai u lumturua dhe është një hap larg shenjtërimit.

Adoleshenti regjistronte mrekullira online dhe ndihmonte shumë faqet e organizatave katolike.

Acutis u fut në rrugën e shenjtërimit pasi Vatikani kuptoi që ai kishte shpëtuar mrekullisht jetën e një djali tjetër.

Besohet që ai është personi më i ri në botë që lumturohet, një hap larg shenjtërimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *