Publikohet studimi më i fundit, zbulon sa ekziston mundësia e një ri-infektimi me koronavirus: Ja sa muaj zgjasin antitrupat

15:38 20/10/20203min71

-800-0-5f8dc310d0e67

Të sëmureni nga Covid-19 për herë të dytë, e ashtuquajtura riinfektim, është diçka e mundur. Imuniteti përgjysmohet brenda një muaji nga rikuperimi, kështu që edhe njerëzit që janë infektuar më parë nga Covid-19 duhet të tregojnë kujdes.

Kjo gjë është konfirmuar nga një studim i sapo botuar në Journal of Clinical Medicinedhe kryer nga ekipi i Laboratorit COVID të Institutit Evropian të Onkologjisë, të udhëhequr nga studiuesit Federica Facciotti, Marina Mapelli dhe Sebastiano Pasqualato.

Një studim i bazuar në monitorimin e prodhimit të antitrupave Covid-19 në një mostër mjekësh dhe infermierësh të infektuar me virus.

Studiuesi Sebastiano Pasqualato thotë se:

“Koncepti i imunitetit nuk është i lidhur vetëm me antitrupat, sepse sistemi imunitar gjithashtu përdor mbrojtje të tjera anti-virus, përfshirë imunitetin qelizor. Mund të ndodhë që mungesa e antitrupave të lejojë një ri-infektim të mundshëm për shkak të ekspozimit të ri ndaj virusit, por nuk zhvillohen simptoma të sëmundjes sepse aktivizohet sistemi imunitar, i trajnuar tashmë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *