Pezullohet drejtori i burgut Berat, i zbulohen mënyrat çnjerëzore që trajtonte të burgosurit

12:49 26/09/20203min217
hiqmet-kelliqi-780x405-1

Gjykata e Beratit ka vendosur që drejtori i Burgut i këtij qyteti, Hiqmet Këlliçi, të pezullohet nga detyra.

Ka qenë prokuroria, e cila i është drejtuar Gjykatës së Beratit që ndaj drejtorit të merret një vendim i tillë, duke kërkuar që ai të pezullohet si drejtori i IEPV Berat, deri në përfundimin e procesit gjyqësor në ngarkim të tij.

Hiqmet Këlliçi akuzohet për “Kryerje të Veprimeve Arbitrare” ndaj një të burgosuri që vuante dënimin në IEPV Berat, vepër penale që parashikohet nga Neni 250 i Kodit të Procedurës Penale. Kallzimi penal ndaj Këlliçit është bërë nga avokati i të burgosurit në 16 Janar 2019.

Në kallzimin penal thuhet se, Këlliçi e ka izoluar të burgosurin Krios Vangjeli nga 13-20 Janar 2019 dhe e ka mbajtur në dhomën e izolimit me pranga, duke e lënë edhe më tej afateve që e lejon ligji. Në kallëzimin penal ndaj Hiqmet Këlliçit, ndër të tjera thuhet se, me urdhër të drejtorit punonjësit e burgut e kanë trajtuar këtë të burgosur në mënyrë çnjerrëzore.

I burgosuri Krios Vangjeli mësohet se është transferuar me urdhër të Këlliçit në fillim të këtij muaji në Repartin e Posaçëm të Burgut të Fierit. Këlliçi e ka apeluar masën ndaluese në Gjykatën e Apelit Vlorë, ndërkohë që e ka lënë detyrës dhe është larguar prej ambienteve të Burgut të Beratit pasditen e së Enjtes, menjëherë pasi Gjykata e Beratit urdhëroi pezullimin e tij nga detyra.

Në ngarkim të drejtorit të IEPV Berat janë të regjistruara deri më tani në Prokurorinë e Rrethit të Beratit edhe 3 kallzime të tjera penale për “shpërdorim detyre”. Dy kallëzime penale janë bërë nga SHÇKB e Burgjeve që e akuzon se favorizonte të dënuarit për “liri me kusht” në këmbim të ryshfeteve dhe një tjetër kallzim penal për “Shpërdorim Detyre” është bërë nga disa avokatë të Beratit, që e akuzojnë se ka shkelur të drejtat e avokatëve, duke mos i lejuar për takimet me të paraburgosurit e mbrojtur prej tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *