Ndërkohë, kryeministri i Armenisë, Nikol Pashinyan, thotë se veprimet e tanishme luftarake nga Azerbajxhani në Nago-Karabak, të cilat i quan një provokim, ishin planifikuar më herët.

Nicole Pashinyan i bëri thirrje bashkësisë ndërkombëtare të sigurojë se Turqia nuk do të përfshihet në konfliktin midis Armenisë dhe Azerbajxhanit për Nago-Karabakun.