Merkel zotohet të përshpejtojë luftën kundër ndryshimit të klimës

12:59 28/08/20201min68
merkel

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, tha të premten se do të përshpejtojë luftën kundër ndryshimit të klimës në vitet e ardhshme.

Në një konferencë për shtyp, ajo tha se donte një mekanizëm të çmimit të karbonit për industrinë dhe sektorët e transportit dhe se përpjekja globale kundër ndryshimit të klimës nuk ishte ende e mjaftueshme.

Komisioni Evropian do të propozojë muajin e ardhshëm një objektiv të ri të klimës për vitin 2030 për një ulje të emetimeve 50% ose 55% kundrejt niveleve të vitit 1990, krahasuar me një qëllim ekzistues për 40%.

Si mbajtësja aktuale e presidencës së BE-së, Gjermania po kërkon të drejtojë bisedimet midis vendeve anëtare në përpjekje për të arritur një marrëveshje këtë vit.

Aktivistja suedeze Greta Thunberg javën e kaluar e nxiti Merkelin “të mendojë afatgjatë” në një takim ku ato diskutuan krizën e klimës dhe masat për të luftuar ngrohjen globale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *