Kodi Zgjedhor / Venecia refuzon kërkesën urgjente të Metës : Do ta trajtojmë në dhjetor

22:28 27/10/20202min97
1603827017_venecia

Komisioni i Venecias ka refuzuar procedurën urgjente për Kodin Zgjedhor të kërkuar nga presidenti Ilir Meta.

Në letrën drejtuar presidentit Meta nga kreu i Venecias”, Gianni Buquiçhio, theksohet se kërkesa e presidentit për shqyrtim me procedurë urgjente nuk është autorizuar, pasi çështja është komplekse, dhe si e tillë nuk mund të shprehet në kohë të shkurtër.

I nderuar Z. President,

Në përgjigje të letrës tuaj të datës 21 tetor 2020 me të cilën ju kërkoni një mendim urgjent “për procesi i ndryshimit të njëanshëm dhe të përshpejtuar të Kushtetutës dhe kodit zgjedhor të Republikës së Shqipërisë ”Kam nderin t’ju informoj se Byroja e Komisionit ka vendosur, në dritën e kohës së shkurtër të mbetur para seancës së ardhshme plenare dhe të kompleksitetin e çështjes, për të mos autorizuar procedurën urgjente. Prandaj, mendimi do të përgatitet në procedurën e zakonshme dhe do t’i paraqitet seancës plenare për shqyrtim dhe miratim në dhjetor.

Sipas praktikës sonë, ky opinion në parim do të hartohet së bashku me ODIHR. Shfrytëzoj këtë rast për t’ju falënderuar edhe një herë për besimin tuaj në Komisionin e Venecias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *