Kodi Zgjedhor/ Kuvendi rrëzon dekretin e Metës

14:24 29/10/20201min89
meta-kuvendi-770x434-1

Kuvendi i Shqipërisë vendosi ditën e sotme që të rrëzojë dekretin e Presidentit Meta, i cili kthente për shqyrtim ndryshimet e Kodit Zgjedhor.

Edhe pse faktori ndërkombëtar bëri thirrje që të pritet opinioni i Komisionit të Venecias për këto ndryshime, mazhoranca nuk e pa të arsyeshme këtë gjë.

Kodi Zgjedhor hyn automatikisht në fuqi pa ndryshimet që kërkonte presidenti Ilir Meta dhe opozita jashtëparlamentare.

Kreu i shtetit ktheu në Kuvend dekretin për Kodin Zgjedhor, ndërsa kërkoi opinionin e Komisionit të Venecias lidhur me rekomandimet që duhen bërë në hartimin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *