Khamenei: Emiratet e Bashkuara Arabe tradhtuan botën Islame dhe Palestinën

11:09 02/09/20202min135
Khamene

Udhëheqësi iranian Ajatollah Ali Khamenei tha se Emiratet e Bashkuara Arabe , të cilat nënshkruan një marrëveshje normalizimi me Izraelin, tradhtuan botën Islame, rajonin ku ndodhen gjeografikishtë dhe Palestinën.

Udhëheqësi iranian, Ajatollah Ali Khamenei, në fjalën e tij në një takim të mbajtur nëpërmjetë një video konference, përmendi marrëveshjen e normalizimit të arritur midis administratave të Tel Aviv dhe Abu Dhabi.

Duke treguar se Emiratet e Bashkuara Arabe i siguruan Izraelit qasje në rajon me marrëveshjen në fjalë, Khamenei tha, “Emiratet e Bashkuara Arabe tradhtuan si botën Islame, vendet Arabe dhe rajonale dhe Palestinën.

Sigurisht, kjo tradhti nuk do të zgjasë shumë, por ky turp do të mbetet mbi ta. Ata i lanë Sionistët në rajon “. tha

Khamenei tha, “Ata harruan dhe normalizuan çështjen Palestineze, e cila është një çështje e uzurpimit të një vendi. Ndërsa populli palestinez i nënshtrohet një shtypjeje të dhunshme nga të gjitha anët, ata, izraelitët dhe hebreu në familjen (Presidenti i SHBA Donald) e Trump (dhëndri dhe këshilltari i Trump Jared Kushner) është anti-Islami me Amerikanët, ata po bëjnë biznes kundër interesave të botës dhe po persekutojnë botën islamike.

Shpresoj se ata do të zgjohen së shpejti dhe do të kompensojnë atë që kanë bërë “. citoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *