“Megjithatë Sinaloa mbetet më e fortë në disa nga territoret e saj të vjetra si Culiacan e rajonet e saj”.

Në një video të muajit të shkuar anëtarë të grupit CJNG brohorisnin emrin e Menchos dhe shfaqnin armët e stilit ushtarak në një mjet të mundshëm propagande.

Pas zhurmës së shkaktuar nga pamjet, Alfonso Durazo, sekretari i sigurisë civile të vendit tha se asnjë grup kriminal nuk mund të konkurrojë forcat federale të sigurisë”.

Ndërsa Bunker tha për pamjet: “Video është e saktë. Ne kemi gjurmuar prej kohësh videot e propagandës së këtij karteli dhe shihet që skuadrat e tyre të vrasjes po bëhen më të sofistikuar në lidhje me pajisjet dhe stërvitjen”.

Një burrë i identifikuar vetëm si Francisco, thotë se ishte gënjyer të hynte në një kamp stërvitjeje të kartelit CJNG në malet e Guadalajara pasi i ofruan punë si roje sigurie.

Ai thotë se anëtarët e bandës ekzekutuan një burrë se nuk montoi korrektësisht një pistoletë.

Francisco thotë se më pas u detyrua të priste dorën e tij e ta hante.

“Duhet ta bëja, nuk kisha zgjidhje tjetër. Më kujtohet mirë frika, gjaku.” /TCH/