Joe Biden lë pas Donald Trump, ja shtetet ku kanë dalë fitues dy kandidatët dhe sa vota kanë siguruar

02:25 04/11/20201min104
biden-696x387

Kandidati i demokratëve Joe Biden ka dalë fitues në nëntë shtete, duke mundur të sigurojë kështu 85 vota në senatin elektoral.
ygjedhje

Shtetet që ka fituar Biden janë: Vermont, Masachusets, Rhode Island, Conecticut, New Jersy, Delaëere, Maryland, Illions, Virginia.

Ndërsa kandidati i republikanëve Donad Trump ka mundur të fitojë tetë shtete, duke i siguruar 55 vota në senatin elektoral.

Vendet ku Trump ka fituar janë: Oklahama, Misisipi, Alabama, Tenese, Kentaki, West Virginia, Karolina e Veriut, Indiana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *