Facebook fshin qindra llogari të përfshira në fushata dezinformimi ndaj vaksinave anti-Covid

13:08 11/08/20211min109
Capture-25

Facebook ka fshirë qindra llogari të përfshira në fushata dezinformimi ndaj vaksinave anti-Covid të operuara nga Rusia.

Kompania tha se rrjeti i llogarive kishte synim Indinë, Amerikën Latine dhe SHBA-në, shkruan BBC.

Ata u përpoqën të rekrutojnë ndikues për të përhapur pretendime të rreme për të minuar besimin e publikut në vaksinat e veçanta të Covid-19.

Muajin e kaluar një hetim i BBC Trending raportoi sesi në maj të këtij viti ndikuesve u ishin ofruar para nga kompania Fazze për të përhapur pretendime të rreme në lidhje me rreziqet që lidhen me vaksinën Pfizer.

Sipas Facebook, kjo ishte vala e dytë e përpjekjeve të rrjetit për të njollosur vaksinat perëndimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *