(EMRAT) Drogë dhe prostitucion, kush janë 3 vlonjatët në “shënjestrën” e OFL

14:17 10/09/20202min73

duncan-1

Operacioni Forca e Ligjit u ka dërguar formularin edeklarimit të pasurisë 3 personave në Vlorë të dënuar më parë për shfrytëzim prostitucioni dhe trafik droge.

Elton Bushi, Vasil Cobo dhe Klodjan Llanaj duhet të deklarojnë pasurinë e tyre brenda 48 orëve.

Njoftimi i policisë:

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

  1. E. B.  alias A. C., banues në Vlorë, i dënuar në Itali për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”;

2. V.(A.) Ç., banues në Vlorë, i dënuar në Itali për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”;

3. K. Ll., banues në Vlorë, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *