Zjarri u hap nga armë të ndryshme, duke përfshirë ato të kalibrit të madh, tha Aliyev, duke deklaruar se “ky është një tjetër provokim ushtarak nga Armenia”.

 

Ai vuri në dukje se Azerbajxhani nuk do të qëndrojë i heshtur për veprimet e Armenisë.

Udhëheqësi i Nago-Karabakut, Araik Artyunyan, tha se mobilizimi i të gjithë qytetarëve mbi moshën 18-vjeçare kishte filluar dhe se një gjendje lufte ishte shpallur në vend.

Në Armeni gjithashtu, Kryeministri Nikol Pashinyan shpalli një gjendje lufte dhe mobilizim të përgjithshëm.