“Hetimet preliminare tregojnë se shpërthimet janë shkaktuar nga një lidhje e shkurtër e energjisë elektrike në depot e ushtrisë, që gjenden në një rajon të izoluar dhe të pabanuar që mbikëqyret nga kamerat e sigurisë”, thuhet në kumtesën e qeverisë jordaneze.

Siç raportojnë mediat lokale një zjarr i madh ka ndriçuar shkretëtirën dhe qiellin, dhe shpërthimi mund të shihet nga kryeqyteti i Jordanisë – në një rreze prej 35 kilometrave.