Category: Ekonomi

20:02 25/02/2021
malaj-2.jpg
2min41
Buxheti i shtetit parashikon dhe 6 kontrata të tjera koncesionare që prekin një vlerë prej 217 miliardë lekësh. Për ekspertin Arben Malaj kjo formë  rrezikon të kthehet në një barrë të rëndë për ekonominë shqiptare. “Kostot që ato mund të shkaktojnë në zhvillimin ekonomik me zvarritjet e tyre, kostot që mund të krijojnë me mungesën […]

09:56 16/02/2021
kursi-kembimi-konica.al_-1-1-1.jpg
2min55
Monedha e eurozonës këmbehet sot në tregun valutor me 123.8 lekë. Dollari amerikan, shitet sot me 102.5 lekë. Paundi britanik këmbehet me 141.9 lekë. Dollari kanadez këmbehet në tregun valutor me 81.3 lekë. Franga zvicerane rritet ndjeshëm në vlerën e 114.7 lekëve. Dhe së fundmi jeni japonez, shitet me 0.97 lekë. Zbuloni më tej çmimet e naftës në tregjet ndërkombëtare më tej tarifat e arit, argjendit, linjave ajrore dhe telefonike, të cilat […]

20:27 04/02/2021
download-83.jpg
5min46
Më 18 dhjetor 2020, në Gjenevë u organizua ceremonia e përurimit të Dhomës së Tregtisë Shqipëri – Zvicër (Alswiss) nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër me mbështetjen e ngushtë të Dhomës së tregtisë, të industrisë dhe të shërbimeve të Kantonit të Gjenevës (CCIG). « Alswiss » u krijua në saj të iniciativës dhe […]

09:20 04/02/2021
Banore-te-Tiranes-me-maska-anti-COVID-19-kalojne-vizat-e-bardha-Foto-Nesni-Bogdani-960x600-1.jpg
6min41
Shqipëria pritet të vaksinojë 60-70% të popullsisë së rritur deri në fund të vitit 2022, sipas përllogaritjeve që bëri “Njësia e Inteligjentes e The Economist” (shih hartën në fund). Shumica e vendeve edhe ato të zhvilluara pritet ta krijojnë imunitetin e tufës në fund të këtij viti. Economist Inteligjence Unit (EIU) e bëri përllogaritjen duke […]

09:59 03/02/2021
geshtenja_1508540717-3374560.jpg
6min31
Kërkesa në rritje për konsumin e arrorëve dhe kushtet e përshtatshme klimatike për prodhimin e tyre në veri të vendit krijojnë mundësi për fitime në banorët e këtyre zonave. Një studim i profesorëve Drini Imami dhe Engjëll Shkreli, i financuar nga BERZH, vërteton se arroret (dhe veçanërisht gështenja) përbëjnë një burim të rëndësishëm të ardhurash […]

00:02 29/01/2021
l-13.jpg
6min47
Me një fond prej 124,9 milion eurosh Gjermania do të mbështesë katër vitet në vijim investime në sektorët e energjisë, të turizmit dhe të mjedisit në Shqipëri. “Kjo mbështetje, që vjen kryesisht në formën e kredive të buta, ka për qëllim zhvillimin e administrimit të mbetjeve sipas standardeve të BE-së, rehabilitimin e hidrocentralit të Fierzës […]


Rreth Nesh

Pusullashqiptare.al vjen si një iniciativë gazetarësh të rinj që parim themelor kanë informimin e publikut në mënyrë të paanshme. Ne do të jemi gjithmonë të pavarur, të vërtetë, në krah të interesit publik.


Kontakto